Bio


I am a singer, musician, composer and ecoart-activist.

A common thread in my life is that I’m occupied with the random, atonal and simultaneously rhythmic and symphonic sounds in nature.

I am concerned with nature as a concept, the deep ecology principals and the interactions within the nature.

Jeg heter Liv-Kathrine Nome, 1972 i Kristiansand, og er bosatt på Nesodden i Nordre Frogn.

Jeg er musiker og sanger, driver mitt eget selskap som heter Granborg produksjoner.
Som en rød tråd i livet er jeg er opptatt av det tilfeldige, atonale og samtidig rytmiske og symfoniske i naturen. Jeg er også opptatt av naturen som konsept, og aller mest samspillet i naturen og mellom mennesker. I konsertopplevelsen jeg skaper ønsker jeg å  formidle en tilstedeværende virkelig natur.

Scenisk bruker jeg  mange virkemidler som video- og fotoscenografi, lydkulisser og objekter. Fortida er jeg spesielt opptatt av å bruke håndlagde instrumenter, og er glad i materialer som tre, stein, metall og keramiske instrumenter.

Min første lydkullisse «SKOP» laget jeg i 1998 og er utgitt i kunstnettverket Origami Republika. Jeg leder bandet VARDE som har 10 års jubileum i 2016 og har gjort tre albumutgivelser og en rekke konserter, deriblandt en turne i Kina i 2009. Vi planlegger en ny utgivelse 2016. Som solo artist laget jeg i 2014 multimedia-konserten HVIT som foruten i norge også ble invitert og spilt i Tenerife-La Laguna og i Tsjekkia- Olomouc.

Jeg har produsert økokunst-utstillingen i storformat og dybdesamtalen «SKOG – Vi eier skogene» 12. juli – 26. oktober 2015. på Tøyen T-banestasjon, for Concerned artists Norway. Den anerkjente naturfilosofen Per Ingvar Haukeland og forskeren Gunnhild Søgaard fra NIBIO bidro med tekst både til utstillingen og til dybdesamtalen på ROM i Oslo 2. september.Utstillingen fungerer som del 1 av det pågående øko- multimedia prosjektet « Fossen i grenseland» Pr. 27. sept. 2016 er det kommet videre til ferdig lydspor til film. konsert og utstilling på NKFs Vannveier på Nesodden, og vist lyd/videoinstallasjon fra prosjektet både på Kulturisten og i Drøbak.

Musikk-bakgrunn som barn fram til 14 års alder er bl.a. fra koret Schola Cantorum med Johan V. Ugland som dirigent og pianoundervisning ved Lillemor Pedersen.  Jeg styrte av fra det kirkelig-klassiske da jeg startet i Kristiansand Rockklubb som 14-15 åring. Herfra begynte interessen for rock, eksperimentell musikk og subkultur å vekkes.

I 1991 flyttet jeg til Oslo der jeg sugde til meg friheten av å være i en by med mange folk og sterke frikulturelle plasser som f.eks Månefisken og Volapük å være på. Jeg tok med meg erfaringen fra Rockklubben og engasjerte meg etterhvert i Kampen Kultur Verksted(KV). Startet av gamlebyen pønks. Her var det stor, vakker scene og et kunstnerisk utgangspunkt for aktivitet. Stedet ble dessverre lagt ned, og veien min bar videre som prosjektkoordinator og siden daglig leder for Stiftelsen Grünerløkka Lufthavn fra 1994-1996. Her var mange av de gode kunstprosjektene fra KV involvert , samt andre folk og grupperinger kom til. Vi skapte vilkår for et  levende kulturmiljø som eksisterer enda, med base i kafeen Mir.

Som musiker ble jeg med i bandet Bella Devas (BD) 1995. Min første lydkulisse ble laget i 1998 – kalt SKOP, (spilt inn i t-bane inngangen til nationalteateret) og gitt ut i 100 eksemplar der også tre låter fra BD kom med. Etter nesten 10 år med flytting til Nesodden og familieliv, reising  i sentral og sør amerika, utdannelse innen yoga og meditasjon;  begynte jeg med musikken igjen.

I 2006 kom pop EP´n Vulcanproject,  og elektronika samarbeidet Hvalebone. I  samme år startet jeg bandet Varde som har albumene Sorg & Tale, Folk, Trainvisions ute. Vi har vært på turne i Kina, og spilt en rekke konserter i hovedsakelig østlands området og Nesodden/Oslo spesielt.  Vardes musikk er blitt brukt til dokumentarfilmen«Lillebror ser deg» av Subrosa film. Siste utgivelse november 2016 med Walking/Raven på Phonifile records.

 

Verv:

Fellesutvalget for Klimavalgalliansen 2016 -2018

Medlem av CAN – Concerned Artists Norway siden 2013

Kunstnettverket Origami Republika

Medlem MFO – musikernes fellesforbund

 

Uttalelser fra visninger og konserter 

«Takk for din vakre og poetiske LIVe performance konsert om en viktig naturresurs som ikke blir verdsatt eller ivaretatt! Må dette flotte arbeidet smyge seg inn og gjøre en forskjell. Ja, det var en flott og sterk forestilling!! Tårene trillet..» Ida Marie Simers

«Heftig, treffende og meget vakkert, Liv. Takk for en sterk forestilling på Vanntårnet i går!» Barbara Rowen Sivertsen

«Dette er så bra!! Så trist!!! Men så Bra!!!!! :,):,)» Jean-Sylvia Winther

«Takk Liv, du løftet taket!» Hildegunn Solbø

«Så glad jeg fikk med meg den sanselige konserten din! En nydelig opplevelse»Guri Ankerdatter

Milos Sejn:  ” Work of Liv-Kathrine Nome is characteristic by its deep sensibility of her being as a human who is able to understand earth as a living entity. Moreover she can let us know about her ability.

She gathers from dreams, myths and whishes that are understandable to all open people. Her creative tongue, that is singing texts, acoustic and electronic work with a sound and video projection. The first step is always a performance connected with a landscape. Objects and everyday life appears here, but they take deeper meaning than it is in fairytales or in myth songs. The result is music performance, connecting sound, digital picture and dance dramatic movement.

Work of Liv-Kathrine Nome is strongly myth making as we can see it in her previous work “White”. ”

Milos Sejn

Prague/Thursday, February 4. 2016

http://www.sejn.cz

 

Leave a Reply