F l o r a objekt/musikkvideo installasjon

13-30 mai 2021 Galleri Vanntårnet, fellesutstilling for medlemmer av Nesodden Kunstforening.

Det var herlig å komme til åpne dører og utendørs servering av diverse godsaker på et av Nesoddens vakreste steder for den årlige utstillingen som samler et stort, lokalt kunstmiljø. Jeg har bl.a. vist video her før, og denne gangen har jeg laget en installasjon av det siste arbeidet mitt, F l o r a.

Liv Nome og F l o r a objekt/musikkvideo installasjon Galleri Vanntårnet 13.05.2021 Foto: Ilya Nome Barlow

Installasjonen består av musikkvideo og av objekter fra produksjonen i både lyd og bilde. En velbrukt krakk, korall- og keramikkuro setter F l o r a inn i et nytt 3d-format lagt på blåskjellsand. Arbeidet er plassert i det buede mursteinshjørnet på badet i galleriet. Det er like ved inngangen og lyden farger omgivelsene i en dynamisk bevegelse når døren åpnes og lukkes.

Musikkvideoen har scener fra mitt nabolags natur og består i hovedsak av håndholdte spontan-opptak alt ettersom det som skjedde rundt meg i tiden jeg jobbet med prosjektet. Jeg ønsker å få fram at ved å tillate seg selv å tilnærme seg naturen med kjærlighet, så vil vi ønske å ta vare på den; dette umistelige i vår skjøre tilværelse. 

Ferdigstillelsen av materialet for låta ble til under korona-epidemiens første halvår av 2020. Dette gav et ekstra trøkk for å løfte fram naturen som en gave av trygghet vi kan ta til oss når samfunnet rundt oss kollapser. 

Link til musikkvideoen på Youtube her : https://www.youtube.com/watch?v=lYiO5aJcDr0

Medvirkende audio: Liv Nome på piano / div.perkusjon / tekst / stemme

Opptak: Liv Nome 

Arrangement: Liv Nome / Lars Sørensen 

Mix: Lars Sørensen

Pre. prod: Liv Nome / Sigmund Espedal

Mastering: Audun Strype 

Design og cover foto: Liv Nome 

Adioutgivelse: The Orchard enterprises/Granborg produksjoner 14.11.2020

Medvirkende video: Liv Nome

Filming: Liv Nome / Anna Kristina Knaevelsrud / Marius Kolbenstvedt

Klipping: Liv Nome / Line Tori Skog

Konsultasjon: Anna Kristina Knaevelsrud

Opptaksteder i Nordre Frogn og på Nesodden: Granborg / Solbukta / Slora / Fagerstrand / Skoklefall kirke. 

musikkvideo utgivelse: Granborg Produksjoner 30.12.2020

Bakgrunn Liv Nome
Jeg er musiker og sanger. Jeg driver mitt eget selskap; Granborg produksjoner. Som en rød tråd i livet og musikken er jeg er opptatt av det tilfeldige, symfoniske og rytmiske i naturen. Jeg blir også engasjert av naturen som konsept, og aller mest samspillet mellom artene. Mine hovedarbeid foruten F l o r a har de siste årene vært FOSSEN I GRENSELAND og SACRED, som begge har vært multimediale konserter. Den første tok utgangspunkt i min lokale foss, den sistnevnte var i forlengelse av dette i et samarbeid med den islandske peformancekunstneren Thora Solveig Bergsteinsdottir. Scenisk tar jeg i bruk virkemidler som video- og foto, lydkulisser og objekter i installasjon. Jeg er glad i å bruke håndlagde instrumenter i materialer som metall, tre og keramikk og jobber først og fremst akustisk.               

Granborg Produksjoner 2021      LivNome.com      Livnome@gmail.com

Åpent galleri …. Oj som det varmer å se folk i en sånn sammenheng igjen… mai 2021

Leave a Reply