Rød 1. mai 2019

Dagen etter 1. mai er jeg glad for lydene i skogen. Jeg dro til byen klar for tog under miljøparole; hadde med plakater og innstilling på trange vilkår. Der sto folk i tett i tett i sola, ved paroler, korps og trommer. Toget var så langt at puljen jeg sto i, nr 11, ikke fikk startet før jeg skulle ta båten over fjorden igjen.  På Nesodden hørte jeg Moxnes tale. Han var på turne og talte arbeidernes sak for fullsatt sal.

Hurra hurra hurra for Rødts framgang. Vi trenger radikale stemmer for å trekke de andre partiene mer til solidariske venstre.

Men det jeg likevel sitter igjen med er en skuffelse over at ordet miljø ble sagt kun en gang. Jeg mener at miljøet må være nr 1. på lista for ALLE partiene. Uten jord intet arbeid. Vi snakker om primærbehov. Det skal ikke være noen politisk miljøkamp. Bare samarbeid. Seriøst samarbeid. Det bør være i vår interesse å sette alle kluter til vasken av hav og luft. Vi trenger alle mat dyrket i frisk jord.

Meteorologene meldte forleden at vi fikk inn en vind over landet med sandstøv fra Sahara. Lufta er heilt klart for alle; og tenk at Equinor ønsker å suge seg inn i Australbukta. Utrolig.

Mitt vår-ønske for 2019 er en nasjonal tverrpolitisk miljø-dugnad som varer heilt til krisen er over.

Plommetreet blomstrer av til wp.jpeg

God vår !

 

Leave a Reply