Origami NaturiKa – Oppgang Vest

Origami Naturika : Oppgang vest 1998-> 2018

23.sept. 2018 , Hellviktangen – Kulturisten – Nesodden

oppgang vest detalj.jpgDetalj fra kuppel i lydskulpturen i Oppgang Vest.

«Denne kvelden viser jeg og spiller for første gang live til min første lydkulisse som jeg fikk laget for 20 år siden. Opptaket ble gjort i den da helt nyåpnede oppgang vest i nasjonalteaterets togstasjon. Arne Eggens arkitekter bygget dette prisbelønte inngangspartiet som er en lydskulptur og da det sto klart våren 1998 vekket den begeistring i meg og i flere andre av  lyd-rom entusiastene jeg kjente, og dermed var vi en gjeng som sto der en formiddag og jobba med stemmen og akustikken i rommet. Opptaket, samt samples av togbanen ble gjort med en lånt DaT -opptaker fra RadioRakel. Mixen ble brent rett på cd og solgt i 100 x.

I sommer oppdaget jeg den, langt bak i hylla; jeg merket at jeg likte den og det føltes fint å spandere på den et oppdatert lydbilde. Oppgang vest er nå klar til å brukes som bakgrunn for cymbaler og vokal live og som enkeltstående lydinstallasjon. «   Liv-K. N.

Medvirkende:Rune Flaten, Gro Torbjørnsen, Ionig B, Synne Røbekk, Liv-K. Nome,  Stian Torstensen – opptak /samples, Mix -9L:B. Sativa Terrastudio. Mastering 2018 Audun Strype – Strype audio.

 tog.jpg

 

23.sept. 2018 Hellviktangen – Origami RepubliKa – Kulturisten

 

Leave a Reply