Gaupa

      VI HAR GAUPE I VÅR SKOG!

gaupa 2017.jpeg

Jeg skulle gå bort til vinduet og tenne et lys for å takke for dagen. Og der, rett utenfor nede på plassen min står Gaupa å glaner. Hun stirrer rett på meg og bare står der så majestetisk og selvfølgelig. Jeg kjenner det som at hele kroppen min får en sterk elektrisk spenning som bølger gjennom armer og mage og opp i hodet. Føttene brenner og jeg ser og ser. Og Gaupa ser og ser på meg. Jeg har all verdens tid, og roper inn til dattera mi som kommer ut i stua og ser. Vi har allverdens tid. Gaupa fortsetter å stirre på oss begge to. Jeg har allverdens tid til å spørre dattera om hun kan hente kamera, og jeg tar bilder. Jeg har allverdens tid og Gaupa stirrer tilbake, og tusler litt rundt på gårdsplassen min, setter seg rolig ned ved bilen og stirrer. Jeg har allverdens tid og går opp på terrassen, åpner døra og får tatt enda flere bilder. Gaupa ser meg og er helt rolig. Hun er stor, vill og gylden.  Hun beveger seg akkurat som en løve på film fra savannen.  En lyd fra nabolaget gjør at hun trekker seg tilbake mot skogen igjen. Tiden er over. Min tid med Gaupa. Takk for denne dagen .gaupa-liten-3gaupa-liten-4Gaupe liten 6.JPG

Solbukta , Nordre Frogn ca kl 16.. onsdag 18. januar 2017

Og link fra avisoppslaget:

http://mobil.amta.no/dyrehistorier/nyheter/rovdyr/liv-opplevede-rovdyret-rett-utenfor-husveggen-se-de-sensasjonelle-gaupebildene/s/5-3-186323?ns_campaign=editorial.article&amp%3Bns_mchannel=editorial.facebook&amp%3Bns_source=editorial.facebook&amp%3Bns_linkname=editorial.share.article&amp%3Bns_fee=0

Leave a Reply