From LA: Jakten på Islandske skoger # 1 foto by Martin Cox

Fotografen Martin Cox har sendt meg bilder av Thora og meg som ble med på hans utstilling og presentasjon av Islandsoppholdet han hadde. Det er veldig artig å vite at prosjektet mitt allerede har fått et vindu ut i verden.

Brev fra Martin Cox: ” I was invited to make a presentation about my residency at Fjuk Arts Center in Husavik and the Pasadena Photography Arts Forum program.

I spoke of a few collaborations and meetings with other artists.  I showed two images of Solla and Liv when they picked me up in Husavik and we drove to a forest Vagaskogur near Akureyri after sunset to shoot a performance segment of Liv’s piece “Fossen i grenseland”.  The evening was deeply cold, I was astonished at their passion and bravery to work without shoes and only light clothing in the deep snow.

Thora og Liv forberedelse foto Martin Cox.jpeg

http://pasadenaphotographyarts.org/

http://www.martincox.com

Foto fra roadtrip from Husavik foto Martin Cox.jpeg

Jeg dro til Island i februar 2016 for å samarbeide med kunstneren Thora Solveig Bergsteinsdottir i et sideprosjekt av  økokunstvideodokumentaren “Fossen i grenseland” .

Vi dro på jakt etter de islandske skoger, fordi det er nesten ikke skog igjen der, etter at våre forfedre pløyet Island for trær uten å vite at jordsmonnet ikke fungerte som i Norge og i Storbrittania og skogen vokste ikke opp igjen. Vi var nyskjerrige på å undersøke skogen som er igjen, og også sette fokus på de nyplantede områdene, som sakte sakte sakte vokser seg store med mye omsorg og støtte.

Ved tilfeldigheter og en stor slump av synkronisitiet , fikk vi med oss den anerkjente amerikanske fotografen Martin Cox som var på artist in residency i Husavik.Han ble med på en strålende Road Trip og  vi kom til en av de 3 eldste skogene på Island – Vaglaskogur. Her gjorde Thora og jeg  en danseperfomance  i frysende vær, med dertil fryste tær…….Og Martin fotograferte. Herfra har vi nå bildemateriale som skal bli til scenen og videoinstallasjonen ” Jakten på islandske skoger”

Thora og Liv fra Martin Cox.jpeg

Alle foto: Martin Cox

Performance: Liv-K. Nome & Thora Solveig Bergsteinsdottir febr.2016

Exhibition in LA  Martin Cox  Thora Solveig Bergsteinsdottir

Leave a Reply